una altra comunicació és possible
Art i disseny amb valor(s)

És morta la poesia?

DISSENY I MAQUETACIÓ EDITORIAL

DISSENY I IL·LUSTRACIÓ DE COBERTA

CLIENT:

Pol·len Edicions

LLOC:

Barcelona

ANY:

2019

MAIDESIGNIS MAI DESIGNIS DISSENY GRÀFIC COMUNICACIÓ llibre Joseba Sarrionandia És morta la poesia

SObre el
projecte

Disseny de l’antologia de Joseba Sarrionandia

“Llegir poesia és anar a contracorrent. És a dir, que està morta i està viva. És la disposició paradoxal de la poesia la que li dona sentit, ja que, sense contrasentit i sense desvergonya, la poesia seria com un sermó religiós o un discurs polític o un sospir petit-hamburguès”.

Joseba Sarrionandia, És morta la poesia?

Joseba Sarrionandia és un dels principals poetes i escriptors bascos contemporanis. L’any 2016 aparegué la seva antologia Hilda dago poesía?, editada per Pamiela, que ara es tradueix al català i es publica en una edició bilingüe euskera/català. 

Per al disseny de coberta proposo il·lustrar la paradoxa que amaga el títol, frase que l’autor a la introducció mateix relaciona amb la del gat de Shrödinger. La il·lustració busca plantejar noves preguntes des del retrat tipogràfic de l’autor, construït amb la poesia que dona nom a l’antologia. En el disseny i maquetació editorial es treballa en una edició bilingüe, que compta amb la traducció d’Ainara Munt Ojanguren i l’edició del poeta Víctor Sunyol, i es busca visibilitzar l’origen de l’obra de l’autor, el context, la sonoritat. Aquest llibre, que consta de cent dotze poemes agrupats en onze capítols, compta a més amb moltes poesies que han estat musicades per grups d’una extraordinària diversitat musical, així que entre línies podrem trobar també diferents enllaços per poder escoltar algunes d’aquestes cançons.

DE LA IDEA A LA FORMA, EL DISSENY